A webáruházban regisztráció nélkül is lehet vásárolni!

Növelje a vinil tartósságát egy utolsó fokozattal | TeckWrap
2023. június 28., Phyllis Li megjegyzései

Ha befejezi az autó csomagolását fóliával, még nem jelenti azt, hogy minden készen van. Mint korábban említettük, az elő- és utómunkálat létfontosságúak az anyag legjobb teljesítményéhez. A tökéletes eredmény eléréséhez van egy utolsó szakasz, amelyet nem szabad elhanyagolni.

 A becsomagolt járműnek ajánlott 24 órán át mozdulatlanul állni egy adott hőmérséklet felett, mielőtt kiengedné a szabadba. Ezzel elősegítheti a vinilfólia maximális tapadását és növelheti a tartósságát. Ezt a folyamatot azonban sokan alábecsülték.

 Miért 24 óra?

Gyakorlatilag nem létezik 100%-ban sík felület. Ha mikroszkóp alá helyez egy úgynevezett sík területet, csúcsokat és íveket fog látni. Az anyag hozzátapad a csúcsokhoz, amikor felhelyezi a vinil fóliát. Az ívek azonban fedetlenek.

 
Ha megfelelő hőmérsékleten adja meg az időt, a ragasztónak lehetősége lesz befolyni ezekre a területekre. És lehetővé teszi, hogy a vinil fólia teljesen befedje a felületet, és elérje a maximális tapadást.

 Ez a 24 óra a telepítés után létfontosságú, mert a ragasztó ezen időszak után megtapad ott, ahol van. Ha nem tud teljesen kifolyni, akkor az autófólia tapadása gyenge lesz, és az anyag idővel felemelkedhet, még akkor is, ha megfelelően telepítettük.

 
A hely megfelelő hőmérsékletű beállítása elengedhetetlen ahhoz, hogy a ragasztó elterüljön. Ha túl hideg van a munkaterületen, jobb, ha megtalálja a módot a szobahőmérséklet beállítására, mert minél melegebb a hely, annál gyorsabban tud elterülni a ragasztó. Ez a folyamat megéri a várakozást, mert ezzel a film tartósságát a teljes szintre emeli.

 
Nincs feltétele 24 órás várakozásnak?

Mi a teendő, ha nincs feltétele, hogy 24 órát várjon? Van néhány dolog, amit megtehet a folyamat felgyorsítása érdekében:

 

Állítsa be a hőmérsékletet

Mivel a ragasztó a hőmérséklet hatására képlékeny, tehetünk ellene:

     Emelje meg a szobahőmérsékletet, amennyire csak tudja. Ha rendelkezik légkondicionálóval, vegye fontolóra annak kikapcsolását a folyamat során. Próbáljon ki mindent, hogy felmelegítse a helyet.
     Ha van IR fűtőberendezése, a hőmérsékletet a bakeliten is beállíthatja. Helyezze a fűtőtestet egy állványra a jármű mellé, és lassan mozgatva melegítse fel az anyagot.

Ezekkel a módszerekkel az anyag nem jut el a maximális tapadásig. De jobb, mint semmit sem tenni, és azonnal hagyni a járművet a szabadban.

 Válasszon másik anyagot

Ha tudja, hogy a telepítés előtt 24 órával még nem rendelkezik ezekkel, akkor ajánlott más típusú fóliát választani. A vinil tapadási pontja változhat. Egyes anyagoknál a ragasztó alacsonyabb hőmérsékleten is folyhat. Ha lehetséges, válassza az ilyen típusú autócsomagoló használatát, amikor ez a helyzet.

 

Ügyeljen erre a folyamatra, és tegyen meg mindent, hogy a legtöbbet hozza ki belőle. A jövőbeni gondok nélkül tartós felületet érhet el. További információ a csomagolásról a teckwrap.com oldalon

Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*